VDL Special Vehicles en VDL Bus Venlo samen verder als VDL Special Vehicles

VDL Special Vehicles en VDL Bus Venlo samen verder als VDL Special Vehicles

21 december 2023

VDL Special Vehicles gaat samen met VDL Bus Venlo, VDL Special Vehicles verder uitbouwen. Om de groeistrategie te faciliteren, is bekeken of deze bedrijven, die beiden actief zijn in de mobiliteit, op het terrein in Born kunnen worden gefaciliteerd

VDL Special Vehicles
De activiteiten van VDL Special Vehicles, kunnen in twee segmenten worden verdeeld. Enerzijds activiteiten als toeleverancier van chassis voor VDL Bus & Coach. Anderzijds de activiteiten op het gebied van de assemblage van batterij-elektrische en waterstofoplossingen voor zware voertuigen. Besloten is om de Bus & Coach-activiteiten van VDL Special Vehicles onder te brengen bij VDL Bus Valkenswaard. De overige productie gerelateerde activiteiten zijn samengevoegd met VDL Bus Venlo.

VDL Bus Venlo
VDL Bus Venlo gaat vanaf begin 2024 produceren op het VDL Nedcar-terrein in Born als VDL Special Vehicles. Met de verhuizing naar Born zal VDL Bus Venlo worden losgekoppeld van VDL Bus & Coach, de divisie Bussen van VDL Groep. Met de verzelfstandiging en de verhuizing naar een groter onderkomen kunnen de groeiplannen vorm krijgen.

Samen verder
Vanaf 1 januari 2024 gaan VDL Bus Venlo en VDL Special Vehicles samen verder als VDL Special Vehicles. Dit alles zal plaats vinden onder leiding van Robbert Smolders. Eerste kwartaal van 2024 zal ons nieuwe pand in Born geopend worden. Tot de bouw van het pand gereed is zal onze fysieke locatie in Eindhoven/Venlo gehandhaafd blijven. 

Na de verhuizing zal VDL Bus Venlo zich op het terrein in Born door ontwikkelen tot specialist in op- en ombouw van voertuigen, elektrificatie van zware voertuigen, autonoom rijden en contract manufacturing. Met de transitie die in de pijplijn zit zullen, door de samenvoeging, de competenties van deze twee bedrijven versterkt worden, waardoor we nog beter in staat zijn om bredere partner te zijn voor onze opdrachtgevers.

Tijd voor transitie
Om de samenvoeging en de verhuizing van VDL Special Vehicles en VDL Bus Venlo naar Born in goede banen te kunnen leiden zullen we een tijd in een overgangsperiode verkeren.

De komende maanden delen we meer informatie over onze toekomstplannen en ambities. Meer informatie over de transitie en de achtergronden, kunt u vinden op: Transitie van VDL Nedcar: naar brede partner in duurzame mobiliteit (vdlspecialvehicles.com)

Terug naar overzicht