Geboren op 30 juni Special V, dochtertje van merrie Idylle en hengst Verdi TN.
Tweede dag Special V in de Wei

Geboren op 30 juni Special V, dochtertje van merrie Idylle en hengst Verdi TN.

7 juli 2022

VDL special Vehicles blijft uitbreiden, naast nieuwe medewerkers hebben we ook een naamgenootje. Special V. is geboren op 30 juni op Stoeterij Duyselshof.

De stoeterij is in eigendom van Wim van der Leegte die in 2000 begon met de springstal in Duizel. Met de paarden uit deze stal heeft Stoeterij Duyselshof, met als sponsor VDL Groep, vele nationale en internationale prijzen gewonnen.

Verdi is een zeer succesvolle hengst, Met Maikel van der Vleuten was Verdi jarenlang een steunpilaar van het Nederlandse springteam. De erelijst van Verdi is gigantisch, maar nog indrukwekkender is het constant hoge niveau waarop hij blijft presteren. In 2011 debuteerde een pas negenjarige Verdi met een eveneens jonge Van der Vleuten op het EK in Madrid. Na olympisch teamzilver in 2012 volgden WK- en EK-goud in 2014 en 2015. Als bonus was er in 2014 nog de winst in de finale van de FEI Nations Cup.

Als bonus was er in 2014 nog de winst in de finale van de FEI Nations Cup. Tussendoor kwalificeerde Verdi zich vijf keer voor de wereldbekerfinale en hierin eindigde hij onder meer twee keer als zesde, zevende en negende. Alsof het nog niet genoeg is, pakte Verdi ook hoofdprijzen in diverse vijfsterren Grote Prijzen en wereldbekers. Zelfs in de nadagen van zijn carrière staat er geen maat op Verdi. In 2018 was hij met ruim 1,4 miljoen euro zelfs het meest verdienende paard ter wereld. Dit bovenal dankzij de teamwinst in de eerste GCL Finale te Praag en zijn tweede plaats op de Spruce Meadows Masters in Calgary.  

Verdi’s vader Quidam de Revel behoort tot de allerbeste dekhengsten uit de geschiedenis van de moderne springsport. De moederlijn van Verdi behoort tot de crème de la crème van de Holsteinse fokkerij. Deze wijdvertakte lijn 474a bracht onder meer VDL Bubalu, Montreal VDL en N-Aldato.

De moeder van Special V, VDL Groep Idylle is een bruine merrie (v. Balou du Rouet) gefokt door Stoeterij Duyselshof. Zij werd op de opleidingsstal van Stoeterij Duyselshof getraind en op wedstrijden uitgebracht in de klasse M / 1m20 door Natalia Majchrowicz. Vervolgens is zij verhuisd naar Stal Nooren waar zij op internationaal niveau werd uitgebracht door Giampiero Garofalo. Haar moeder is VDL Groep Elexia. Deze merrie werd door Leopold van Asten succesvol uitgebracht in de internationale sport en is in 2020 verkocht.

Wij blijven Special V volgen en we zullen iedereen op de hoogte houden.

Terug