Mooi artikel over onze testrit met de e-truck in Oostenrijk
VDL e-truck rijdt testritten in Oostenrijk - TTM.nl

Mooi artikel over onze testrit met de e-truck in Oostenrijk

1 juli 2022

Afgelopen maandag reed een elektrische 40 tons truck van VDL/DAF van het Oostenrijkse Wenen naar Graz. Dit om te laten zien dat het uitvoeren van elektrisch zwaar transport binnen handbereik is. De rit is een nieuwe stap in de ontwikkeling van een groene vervoerscorridor tussen Nederland en Oostenrijk. Een dergelijke corridor is van cruciaal belang voor de invoering op lange termijn van volledig elektrisch goederenvervoer over lange afstand.

Het gaat om een VDL / DAF e-truck die in gebruik is bij Defensie. Tijdens de rit van 200 km zal de e-truck, die al een jaar bij Defensie in gebruik is, worden opgeladen aan een extern oplaadstation bij een tankstation van Zöbern.

E-truck-aan-het-laden.jpg

De e-truck die de route gaat rijden is in gebruik bij het Nederlandse ministerie van Defensie en maakt deel uit van een initiatief om Defensie te vergroenen. Na een toelichting zette de truck zijn rit voort naar Graz, waar hij op 29 juni werd gepresenteerd aan koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de Oostenrijkse bondspresident. Ook andere samenwerkingsprojecten tussen Oostenrijk en Nederland zullen daar worden belicht.

 

Dit project, dat plaatsvindt in het kader van het staatsbezoek van de Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Oostenrijk, wordt gesteund door de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden, de Haven van Wenen, WienCont Container Terminal GmbH en thinkport VIENNA

Terug naar overzicht